Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση

Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού

17η Πανελλήνια Γιορτή για τον Εθελοντισμό!

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021, Πλατεία Συντάγματος, 10.00 – 19.00

‘‘Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση’’

Με το μήνυμα αυτό, 30 περίπου εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 17η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο: το Σάββατο, 16 Οκτώβρη, 2021 από τις 10.00 έως τις 19.00, στην Πλατεία Συντάγματος, ανανεώνουμε τον εθελοντισμό μας!

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν,  μέσα από την ανοιχτή έκθεση, το έργο των εθελοντικών οργανισμών και να μιλήσουν με τους εθελοντές σε μια ιδανική ευκαιρία για να μάθουν για τον εθελοντισμό στην πράξη!

Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση! Μένουμε εθελοντές! Κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο!

Διοργάνωση: «Νέα Ακρόπολη», «Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.», «Ευρωπαϊκή Έκφραση», «Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων -ALMA-», «Ίασις», «Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή».

Πληροφορίες  www.simetexo.gr, info@simetexo.gr, Facebook: simetexo

 

Σκοπός αυτής της γιορτής είναι η προώθηση του Εθελοντισμού ως τρόπο ζωής, ως καθημερινή στάση προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια στάση που δεν αφορά μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά ενσωματώνεται στην καθημερινότητα, γίνεται μέρος της και καταλήγει να ευεργετεί όχι μόνο τους αποδέκτες της προσφοράς αλλά και τους ίδιους τους εθελοντές. Η τακτική εθελοντική δράση καλλιεργεί στους ανθρώπους την ενσυναίσθηση και το συλλογικό πνεύμα, μετατρέποντας τους σε ενεργά και υπεύθυνα μέλη μιας κοινωνίας.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον Διεθνή Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Οργανισμό «ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» και στηρίχτηκε από διεθνείς, εθνικούς και τοπικούς, εθελοντικούς οργανισμούς που χρόνο με τον χρόνο αυξάνονταν δίνοντας έναν πολύμορφο χαρακτήρα στη Γιορτή και αποδεικνύοντας ότι ο Εθελοντισμός είναι για όλους! Το ευτυχές αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού, που μας καλεί και φέτος να δώσουμε το παρών με το σύνθημα "Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση", γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα και ευθύνη να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!