ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πάνω από ένα αιώνα συνεχούς κοινωνικής προσφοράς μετράει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, από τα παλαιότερα στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ.

Φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα προσφέροντας στέγη, φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη και εξαιρετικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δυνατότητες.

Προσφέρει οικογενειακό περιβάλλον και φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη, παιδεία, μόρφωση και επιμόρφωση που περιλαμβάνει τη διδασκαλία ξένων γλωσσών, την εκμάθηση Η/Υ, τη θεατρική διδασκαλία, κι ακόμη, μαθήματα πιάνου, χορωδίας και ελληνικών χορών. Σημαντικές παροχές είναι προληπτική ιατρική και οδοντιατρική, καθώς και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ ο τομέας της ψυχαγωγίας εμπλουτίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσφέρεται στα παιδιά κάθε μέσο και υποστήριξη στον προγραμματισμό της μετέπειτα οικογενειακής και επαγγελματικής τους ζωής.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα έχει βραβευθεί με το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι Ν.Π.Ι.Δ, δε λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση και τα έσοδά του προέρχονται από ενοίκια της ακίνητης περιουσίας του, από εκδηλώσεις που διοργανώνονται με τη βοήθεια των χορηγών και εθελοντών του, αλλά κυρίως από δωρεές.

Τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων.

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Κλεισόβης 18, Πειραιάς 185 38
Τηλ. 210 45 15 387
Φαξ 210 45 37 629
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: www.xatzikiriakio.gr