ΦΛΟΓΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
 
Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια
Η Φλόγα είναι σύλλογος γονιών που τα παιδιά τους έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο. Η Φλόγα, 33 χρόνια μετά την ίδρυση της αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και έχει να επιδείξει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο, που στόχο έχει την καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών της.
 
Η επιτακτική ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας, οδήγησε τους γονιούς να δώσουν τα χέρια και να ανάψουν την Φλόγα. Η σκυτάλη πέρασε από πολλά χέρια και τα χέρια δέθηκαν μεταξύ τους, μπροστά στον κοινό αγώνα. Οι γονιοί αυξήθηκαν, έγιναν ομάδα, έγιναν Φλόγα και σήμερα όλοι μαζί προσπαθούμε όλο και πιο δυνατά, να δώσουμε το στίγμα και την θέση μας και να διεκδικήσουμε δυναμικά για τα παιδιά μας, αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει, άριστες συνθήκες νοσηλείας και ποιότητα ζωής, χωρίς προκαταλήψεις και περιθωριοποίηση.

Η Φλόγα θα συνεχίσει να υπάρχει και να αγωνίζεται με την ίδια και ακόμα περισσότερη δύναμη

  • όσο ο καρκίνος σκοτώνει το ένα από τα τρία παιδιά που νοσούν
  • όσο η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της
  • όσο ο καρκίνος θεωρείται επάρατος και
  • όσο ο λαός μας φοβάται ακόμα και να προφέρει το όνομά του.

Η Φλόγα προσπαθεί:
Να πληροφορήσει την κοινή γνώμη για τον καρκίνο στο παιδί και να διαλύσει τις προκαταλήψεις. Ο καρκίνος δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός. Καρκίνος στο παιδί δεν σημαίνει θάνατο. Δεν είναι επάρατος, είναι μια σοβαρή, απειλητική για την ζωή του παιδιού ασθένεια, που στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεραστεί με την κατάλληλη θεραπεία και υποστήριξη.
 
 
Αυγίου 6-8. ΤΚ 11527
Τηλ: 210 7485000
Φαξ: 210 7772421
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.floga.org.gr