ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ - CISV GREECE

 
Η Ελληνική Ένωση Διεθνών Θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων – CISV Greece είναι μέλος της διεθνούς μη κερδοσκοπικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης Children International Summer Villages γνωστή με την επωνυμία CISV International1, η οποία εδρεύει στο Newcastle Upon Tyne στη Μεγάλη Βρετανία και είναι εγγραμμένη ως μη κερδοσκοπική οργάνωση με αριθμό εγγραφής 1073308 (charity no) και με τον αριθμό 3672838 (Company Registration in United Kingdom).

Το CISV International ιδρύθηκε το 1951, στο απόηχο των συνεπειών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από την Αμερικανίδα παιδοψυχολόγο Dorris Allen (υποψήφια για Νόμπελ ειρήνης 2000) και σήμερα αριθμεί περίπου 70 μέλη - κράτη. To «CISV International» έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως «International Non Governmental Organization - NGO to operational relations with UNESCO»2. Τελεί δηλαδή σε σχέση επιχειρησιακής συνεργασίας τόσο με την Unesco όσο και με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το Ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης, η «Ελληνική Ένωση Διεθνών Θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων» έχει αναγνωριστεί ως «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο» από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 2843/30-06-1986 (σύσταση του σωματείου), και την 1115/18-02-2004 (τροποποίηση του καταστατικού). Επίσης έχει εγγραφεί στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ Βύρωνα, Αθήνα ως «Ένωση Προσώπων μη Κερδοσκοπική» με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ): 099117504.

Σκοπός της Ένωσης είναι η καλλιέργεια πνεύματος κατανόησης του τρόπου ζωής των διαφόρων λαών με τελικό στόχο τη δημιουργία φιλικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και πολιτισμικού υπόβαθρου. Παιδιά και νέοι διαφορετικής πολιτισμικής παιδείας (από διαφορετικές θρησκείες, ηπείρους, χώρες), να συνειδητοποιήσουν τις βασικές ομοιότητες μεταξύ όλων των ανθρώπων και ταυτόχρονα να γνωρίσουν, εκτιμήσουν και να μπορούν εποικοδομητικά να αξιοποιούν τις μεταξύ τους διαφορές.Λεάνδρου 39, 16561 Γλυφάδα
ΑΦΜ 099117504
ΔΟΥ Καισαριανής
Τηλέφωνο, Fax: 210-9615201
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://www.gr.cisv.org
http://www.cisv.org