ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ)

Ο Σύλλογος Ατόμων με Γενετικά Προβλήματα «Το Μέλλον» που μετονομάσθηκε σε Ελληνική Εταιρεία Υποστήριξης Παιδιών με Γενετικά Προβλήματα «Το Μέλλον», ιδρύθηκε το 2005 ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Αποτελείται τουλάχιστον από 500 οικογένειες - ενεργά μέλη σε όλη την Ελλάδα.

“Το Μέλλον’’ είναι μια φιλανθρωπική ΜΚΟ που μέσω του εθελοντισμού προσπαθεί να συμπαρασταθεί στα παιδιά και στις οικογένειες τους με κύριο στόχο την κάλυψη ευρέως φάσματος Γενετικών Συνδρόμων. Λόγω της εξέλιξης της Γενετικής σήμερα, μπορούμε να διαγνώσουμε πάνω από 3.500 γενετικά σύνδρομα.
Είναι ο μοναδικός στα Ελληνικά δεδομένα που απευθύνεται σε τόσα πολλά διαφορετικά Γενετικά Σύνδρομα. Συγκεντρώνει μαζί γονείς, επιστήμονες και ενδιαφερόμενους από άλλους τομείς με κοινό σκοπό την βελτίωση της υγείας και των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών με γενετικά προβλήματα μέσω της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης, της θεραπείας, της φροντίδας και της υποστήριξης.

Ο Σύλλογος είναι Πιστοποιημένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα-Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΜΚΟ). Είναι μέλος της Eurordis (του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Σπάνιες Παθήσεις), που αντιπροσωπεύει περισσότερες από 1000 διαφορετικές σπάνιες παθήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σύλλογος αποτελείται από οικογένειες παιδιών:

1) με σπάνια γενετικά σύνδρομα όπως: Angelman, Prader-Willi, Noonan, Williams, Rett, Di George, Sotos, Silver-Russell, Apert, Crouzon, Kabuki, Stickler, CHARGE, Lowe κ.λ.π.

2) με χρωμοσωμικές ανωμαλίες, όπως σ. Down, σ. Turner, σ. Klinefelter και άλλα.


 

Στοιχεία επικοινωνίας
Μακρυνίτσας 16
115 22 Αμπελόκηποι
Αθήνα
Τηλ.: 210 64 20 821

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.