ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ είναι μη-κυβερνητική και μη-κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2004. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO και επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UNESCO.

Μέλημά της είναι η εφαρμογή των καταστατικών στόχων της UNESCO με άξονες δράσεις την Εκπαίδευση, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό και άλλους τομείς, όπως το Περιβάλλον και η διατήρηση της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς.

Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου αναπτύσσει πρωτοβουλίες με ίδια μέσα ή μέσω επιχορηγήσεων με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων, όπως η καταπολέμηση της φτώχειας, των στερεοτύπων, των κοινωνικών διακρίσεων και των ανισοτήτων γενικότερα. Αποδέκτες και ομάδες στόχοι των δράσεών της είναι όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Επιπλέον, ειδικά προγράμματα του Ομίλου περιλαμβάνουν δράσεις, που αφορούν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες κάθε ηλικίας, ανέργους, θύματα βίας ή διακρίσεων, πρόσφυγες ή μετανάστες. Παράλληλα, ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου έχει αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με εκπαιδευτικούς οργανισμούς, στοχεύοντας στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ανάμεσα στους φορείς συνεργασίας του Ομίλου βρίσκονται θεσμικοί φορείς όπως το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εργασίας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, διάφοροι Δήμοι της Αττικής, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, ενώ πολλές είναι οι ιδιωτικές εταιρείες, με τις οποίες υλοποιούνται από κοινού προγράμματα εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και γενικότερα προσωπικής και επαγγελματικής στήριξης.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνονται σε πολύ συχνή βάση σεμινάρια συμβουλευτικής συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους ωφελούμενους, ενώ οι δράσεις του Ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου επεκτείνονται και σε νέους τομείς.

 

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, ΤΚ: 15122

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.unesco.gr

Τηλ: 210-6147002 & 212-1000-250

Fax: 210-6147004