ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Ο.Δ.Ε.)

 

Η Κοινωνική και Οικολογική Δράση Ελλάδας Κ.Ο.Δ.Ε. «Ζωντανές Δυνάμεις» της Νέας Ακρόπολης, δραστηριοποιείται από το 1994 ως ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Από τη στιγμή που τεράστια κοινωνικά, ανθρωπιστικά και οικολογικά προβλήματα έχουν εκδηλωθεί με πολύ άσχημες συνέπειες για όλους μας, η συνεχής δράση αλλά και η απαραίτητη εκπαίδευση των εθελοντών της Κ.Ο.Δ.Ε. είναι αναγκαία.


Η ομάδα Κ.Ο.Δ.Ε «Ζωντανές Δυνάμεις» της Νέας Ακρόπολης εκπαιδεύεται από το Σώμα Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, από την Πολιτική Προστασία της Ιταλίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, από τον Ερυθρό Σταυρό για σεμινάρια πρώτων βοηθειών, από τη Διεθνή Οργάνωση GEA για την αντιμετώπιση σεισμών και διαχείριση κρίσεων. Τα μέλη της ομάδας ανανεώνουν τις γνώσεις τους και την εκπαίδευσή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το τελευταίο διάστημα η Κ.Ο.Δ.Ε. στην Αθήνα δραστηριοποιείται στην παροχή βοήθειας και στήριξης στους πρόσφυγες – μετανάστες, ενώ βρίσκεται στο στάδιο οργάνωσης σχεδίου υποστήριξης των κέντρων υποδοχής προσφύγων και άλλων δομών που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.


Συνοπτικά οι Δράσεις της Κ.Ο.Δ.Ε.


Στο πεδίο δράσης των κοινωνικών - ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων από το 1994 η Κ.Ο.Δ.Ε. προσφέρει σημαντική κοινωνική - ανθρωπιστική αλλά και οικολογική δράση μέσα από τη συμμετοχή των εθελοντών της στην κατάσβεση πυρκαγιών, στην αντιμετώπιση πλημμυρών και σεισμών.


Επιπλέον, μέσα σ’ αυτά τα 22 χρόνια δράσης της Κ.Ο.Δ.Ε. πραγματοποιήθηκαν καμπάνιες – εκστρατείες ενάντια στα ναρκωτικά σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, καμπάνιες υπέρ της Ανεκτικότητας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με διεθνείς εθελοντικούς φορείς όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, καμπάνιες κατά του ρατσισμού σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση“S.O.S RACISME” και με τον ΟΗΕ.

 

ΟΜΑΔΑ Κ.Ο.Δ.Ε.
http://kode.gr/
697 83 19 548