ΝΟΣΗΛΕΙΑ - Ανεξάρτητη Κοινωφελής Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας

 

Πότε ξεκίνησαν όλα

Το 2001, μια ομάδα εργαζομένων στο χώρο της υγείας ξεκίνησε σχεδόν αυθόρμητα να προσφέρει δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Λίγο αργότερα, γίναμε ο Σύλλογος Νοσηλεία, μία Ανεξάρτητη Κοινωφελής Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Από τότε, πτυχιούχοι επαγγελματίες υγείας και εθελοντές συνεργάζονται μαζί μας καθημερινά, προσφέροντας φροντίδα υγείας σε όσο το δυνατόν περισσοτέρους συνανθρώπους μας μπορούν.

 

Γιατί ξεκίνησαν όλα

H "Νοσηλεία" που έκανε τα πρώτα της βήματα πριν 17 χρόνια, έρχεται να καλύψει μία πάγια κοινωνική ανάγκηαυτή της συνέχισης παροχής ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών σε ασθενείς μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Ξεκίνησε τη δράση της προσφέροντας κατ'οίκον νοσηλεία σε κλινήρεις ασθενείς, δηλαδή ανθρώπους που είναι ανήμποροι να φροντίσουν τον εαυτό τους με αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να παραμελούνται και να εγκαταλείπονται στη μοίρα τους.

Κάποιες φορές τα έξοδα νοσηλείας και η ταλαιπωρία γίνονται τεράστια, επιβαρύνοντας τόσο τον ίδιο τον ασθενή και την οικογένειά του, όσο και το σύστημα υγείας.

Τα δωμάτια των νοσοκομείων είναι περιορισμένα. Έτσι, όταν δεν καταλαμβάνονται από ασθενείς με χρόνια νοσήματα μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τα επείγοντα περιστατικά.

Την ίδια στιγμή, οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα μπορούν και πρέπει να βρίσκονται στην ηρεμία και τη γαλήνη του σπιτιού τους, χωρίς να κινδυνεύουν να προσβληθούν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

 

Πού είμαστε σήμερα

Έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ φροντίδα υγείας σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και συνεχίζουμε με απόλυτη συνέπεια και προσήλωση το έργο μας.

Επιπλέον, υλοποιούμε μία σειρά από πολλά διαφορετικά προγράμματα, πάντα δίπλα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη. 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα προσφέρουμε:

Δωρεάν Προγράμματα

  • Νοσηλεία στο σπίτι ασθενών με εγκεφαλικό, κατάθλιψη και άλλες χρόνιες παθήσεις και εκπαίδευση των οικογενειών για τη φροντίδα τους
  • Κατ’οίκον ιατρονοσηλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο – Πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ»
  • Ψυχολογική στήριξη κατ'οίκον σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και φροντιστές υγείας
  • Ιατρο-νοσηλευτική υποστήριξη ευπαθών ομάδων (Α.με.Α, πρόσφυγες, κ.ά)​ -  Πρόγραμμα "Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά"
  • Κοινωνική αποθήκη φαρμάκων, ορθοπεδικών βοηθημάτων και υλικών
  • Στήριξη μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο "Η Παμμακάριστος"

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας - Διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων

Ειδική Πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα -Υ.Υ.Κ.Α. Δ23/46574/3766 (ΦΕΚ 3611/Β/4-11-2016).

 

Πληροφορίες:

Σύλλογος «Νοσηλεία»

Ιακωβάτων 50, 111 44 Αθήνα

Tηλ. 210 2112395, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.www.nosilia.org.gr