ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

 

Ποιοι Είμαστε 

Το Διαβάζω ­­­­­­ για τους Άλλους  ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στην Αθήνα και είναι Πιστοποιημένος Φορέας από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) για την παραγωγή και διάθεση ακουστικών βιβλίων σε άτομα τυφλά και έντυπο-ανάπηρα. 

 

Όραμα του Οργανισμού είναι να μπορούν όλοι οι έντυπο-ανάπηροι να διαβάσουν όποιο βιβλίο θέλουν και επιθυμούν.

Αξίες μας είναι η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, και η ανάπτυξη της ιδέας του εθελοντισμού

 

Σήμερα το Διαβάζω για τους Άλλους καταμετρεί 4.648 εγγεγραμμένα μέλη σε τρεις πόλεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης).

 

Οι βασικοί μας πυλώνες δράσης

 

  1. Ηχογραφούμε Βιβλία (πανεπιστημιακά και λογοτεχνικά) 

 

  1. Ευαισθητοποιούμε και ενημερώνουμε τον κόσμο μέσα από Πολυαισθητηριακά εργαστήρια ανάγνωσης για το πρόβλημα της μη ισότιμης πρόσβασης στην γνώση, τον έμμεσο αποκλεισμό που βιώνουν ομάδες συμπολιτών μας και το αντίκτυπο που έχει στην ενσωμάτωση τους στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. 

 

  1. Κρατάμε συντροφιά διαβάζοντας σε άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδιά σε ιδρύματα, αναλφάβητοι σε φυλακές, καρκινοπαθείς σε νοσοκομεία)  

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

www.giatousallous.gr

fb: Διαβάζω για τους άλλους

Instagram: Διαβάζω για τους άλλους

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.