ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

 

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 1.310.000 παιδιά, ενώ κατά το έτος 2020 περισσότερα από 240.000 παιδιά πέρασαν από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τα Παιδιατρικά Τμήματα που έχουν εξοπλιστεί με τη βοήθεια του Σωματείου.

Εδώ και έντεκα χρόνια η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να μειωθούν τα παιδικά ατυχήματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες αντιμετώπισης και νοσηλείας των επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών με τους εξής τρόπους:

α) Δημιουργώντας Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Έχουμε δημιουργήσει και εξοπλίσει 41 ΤΕΠ.

β) Αναβαθμίζοντας και εξοπλίζοντας με τα απαραίτητα μηχανήματα Παιδιατρικά Τμήματα και Ιατρεία σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Έχουμε αναβαθμίσει 26 Παιδιατρικές Κλινικές, 13 Παιδιατρικά Ιατρεία και 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας / ΜΑΦ Νεογνών.

Συνολικά έχουμε αναβαθμίσει και εξοπλίσει 84 Τμήματα σε 75 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, προσφέροντας 1.157 μηχανήματα και εξοπλισμό.

γ) Εκπαιδεύοντας ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών (Ιατρικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Λεωνίδας Γεωργόπουλος”). Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 1.758 ιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ. Το Σωματείο χρηματοδοτεί εν μέρει τα σεμινάρια που διοργανώνει η A.P.L.S. Hellas. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στην εκτίμηση, στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού που κινδυνεύει.

δ) Ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν. Τις παρουσιάσεις μας για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων έχουν παρακολουθήσει 48.560 παιδιά και 3.094 εκπαιδευτικοί και γονείς. Έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή ενημέρωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των ατυχημάτων έως και 50%.Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Γυθείου 1Α, 152 31 Χαλάνδρι
Τηλ: 210-6741933, 210-6740118
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: www.pedtrauma.gr
Facebook: www.facebook.com/pedtrauma/